Oyun İncelemeleri

oyun indir, oyun tanıtımları, oyun çözümleri, yeni çıkacak oyunlar, yeni çıkan oyunlar

Hakkında

PC,PlayStation 3,Xbox360,Wii için güncel haberleri, oyun incelemeleri,ön incelemeleri,hileleri,tam çözümleri ve çıkış tarihleri bulabilirsiniz. Ayrıca donanım bölümünde oyunculara özel donanım ürünlerinin incelemelerini ve haberlerini bulabilir,okuyabilirsiniz. Oyunlar için crack ve serial bulunmamaktadır.

Favori Oyunum

Crysis türk yapımı bir oyun ve her türlü grafik,ses bakımından muhteşem bir oyun...

Alone in the Dark 5

“1.sini oynarken dışarıda şimşek çaktığında korkmayacağıma söz verip gök gürlediği anda ekranda zombiyi gördüğümde altımdaki tabureyi de alarak salona kaçtığım oyun serisi.”
- Alone in the Dark serisi hakkında, ekşi sözlükten bir yorum.

Bir oyun düşünün, kendinden sonraki hit oyunlara ön ayak olsun. Korku konseptini, macera türü ile harmanlasın ve gothic bir hava ile bizlere sunsun. Her daim korku ile oynadığımız bir oyun olsun. Sesleri ve atmosferi ile insanı geren, bulmacalarıyla beyin yoran bir oyun olsun. Evet, Alone in the dark. Bu serinin adı bu.
Karanlıkta tek başına

Oyunumuzun hikayesini anlatarak başlayalım. Aslında tam olarak “senaryo şudur” şeklinde bizlere sunulmuş bir bilgi yok. Fakat yapımcı biraz yüzeysel de olsa oyunun senaryosu hakkında bazı şeyler bildirdi. Oyunda, serinin geçmiş oyunlarında olduğu gibi Edward Carnby adındaki dostumuzu kontrol ediyoruz. Bu Edward gereğinden fazla meraklı bir kişidir. Yaşamakta olduğu New York şehrinde garip ve doğaüstü bazı olaylar olmaktadır. Edward’da üzerine vazife olmamasına rağmen bu olayları araştırmaya başlar ve olaylar da tam burada başlar.

Sinematik bir oyun

Alone in the Dark serisinin her zaman sinematik bir yanı vardır. Bu oyunda da bu düzen bozulmayacak ve oyun yüksek bütçeli bir diziymiş gibi ilerleyecek. Oyunun her bölümü 30 ila 40 dakika arasında sürecek ve her bölüm bittikten sonra bir save noktası yapabileceğiz. Ayrıca diğer bölüme geçtiğimizde, tıpkı televizyon dizilerinde olduğu gibi geçmiş bölümün bir özeti olacak ve bu bölümde yapılması gerekenler bize sıralanacak. Bunun yanında bölümlerin içerisinde de bolca sinematik ara videolar ile karşılaşacağız. Birçok sinematik video içereceği için bu oyunu İngilizce bilen arkadaşlarımızın, olayı anlayarak oynamasını da ayrıca tavsiye etmek lazım. Çünkü sinematik videolar, oyuna eşsiz bir akıcılık katacaktır (Bkz: Kane & Lynch: Dead Man).

Oyunun bir diğer ilgi çekici özelliği ise ekranda ne bir mermi barı ne de can barı olacak olması. Ekran tamamıyla oyuna ayrılmış olacak. Yani etrafta cart barı, curt barı vs. olmayacak. Bu da tabii ki oyunun sinematik yapısını iyice pekiştirecek. Ayrıca oyuna aksiyon olarak da geri dönecektir bu uygulama. “Mermi ne zaman bitecek? Şuraya dalsam acaba ölür müyüm? Canım azaldı mı acaba?” gibi sorular sürekli başımızı kemirecek. Bu bar olaylarının tamamen kaldırılmış olması, kendimiz hakkında hiç bir şey bilmiyoruz anlamına gelmiyor. Üzerimizde ne var ne yok bakmak istersek, ceplerimizi kontrol etme imkânına sahip olacağız. Üşengeç arkadaşlarımız için istenmeyen bir özellik bu, zira diğer oyunlarda her şey sağ üst veya sol üst köşede (sol ve sağ alt köşede de olabilir) yazıyor. Her neyse, şimdi bu cepte ne var ne yok bakma olayını duyunca sakın cebimize bazuka falan sokuyoruz sanmayın. Cebinde bir kapasite durumu var (kalın yaparsak da sığmaz. Alpella Rio mu bu?) !

Son olarak

Bu oyundan sonra serinin devam edeceği de yapımcı tarafından duyuruldu. O yüzden bu oyunun sonunda, bir son beklemeyin. Hikaye devam edecek. Bunların yanında oyun birçok konsola çıkacak. PC, PS3, X360, Wii, PS2 ve PSP platformlarında oyunu oynayabileceğiz. Fakat PS3 platformuna, diğerlerine nazaran biraz daha geç çıkacak oyun. Onu da söylemeden geçmeyeyim. Ayrıca oyun Dx10 teknolojisi ile geliştirilmiyor. Fakat çıktıktan sonra bir yama ile Alone in the Dark 5’i de Dx10 teknolojisi ile görebiliriz. Alone in the Dark 5 veya diğer adıyla Alone in the Dark: Near Death Investigation oyunu hakkında söyleyeceklerimiz bu kadar. Artık çıkmasını beklemekten başka yapabileceğimiz tek şey var: Yapımcı kardeşlerimize başarılar dilemek.
Bekleme Puanı:7
Yapımcı:
Eden Games
Yayıncı:
Atari
Çıkış Tarihi:
Mayıs 2008
Sistem:
PC, Xbox 360, Playstation 3, Playstation 2, Nintendo Wii, PSP

0 yorum:

Yorum Gönder