Oyun İncelemeleri

oyun indir, oyun tanıtımları, oyun çözümleri, yeni çıkacak oyunlar, yeni çıkan oyunlar

Hakkında

PC,PlayStation 3,Xbox360,Wii için güncel haberleri, oyun incelemeleri,ön incelemeleri,hileleri,tam çözümleri ve çıkış tarihleri bulabilirsiniz. Ayrıca donanım bölümünde oyunculara özel donanım ürünlerinin incelemelerini ve haberlerini bulabilir,okuyabilirsiniz. Oyunlar için crack ve serial bulunmamaktadır.

Favori Oyunum

Crysis türk yapımı bir oyun ve her türlü grafik,ses bakımından muhteşem bir oyun...

Empire Total War

Gerçek zamanlı strateji ve sıra tabanlı strateji oyunları denince aklımıza gelen ilk oyun Total War serisi olmuştur. Total War serisi, bu iki türü öyle güzel harmanlamıştır ki strateji seviyorsanız bu oyunu da seviyorsunuz anlamına geliyordu. Geçmiş yüzyıllarda geçen ve bizleri büyük kara ordularının muhteşem savaşlarının içine sokan Total War serisinin son durağı mavi denizler olacak. Empire: Total War, herkesin beklediği deniz savaşlarını bizlere sunacak.

Haydi, herkes denize

Total War serisi her zaman büyük kara savaşları ile oyuncuların göz bebeği olmuştur. Total War oyuncuları kara savaşlarının yanında sürekli olarak deniz savaşları da yapmak istediler ve yapımcı Creative Assembly’ye bu konuda baskı uyguladılar. Creative Assembly’nin bu baskılara cevabı hep, “kendimizi buna hazır hissettiğimizde deniz savaşlarını oyuna yansıtacağız” oldu. Ve sonunda o gün geldi çattı ve Creative Assembly Total War’ın deniz savaşları ile ön plana çıkacak oyunu Empire: Total War’u duyurdu. Demek ki Crative Assembly, deniz savaşları konulu Total War oyunu yapmaya hazır. E öylese, haydi herkes denize…

Oyunumuz diğer Total War oyunlarından farklı olarak biraz daha günümüze yakın bir zamanda geçiyor. Oyun 18. yüzyılı konu alıyor. O dönemde Avrupalı devletlerin sömürge yarışları ve coğrafi keşifler sonucu yeni bir kıtanın ortaya çıkması oyunun ana konusu. Oyunun olay örgüsü şöyle gelişiyor; Amerika, Avrupalılar tarafından keşfediliyor ve bu alanı sömürmek isteyen Avrupalı devletler buraya akın ediyor. Bizde bu devletlere karşı koyarak, Amerika’da yeni bir devlet kurmaya çalışıyoruz. Oyunda, düşman devletlerin aralarında hep okyanuslar olacağı için deniz savaşları hakim olacak. Deniz savaşları ile kendi kaderimizi çizecek ve oyunda yine en büyük olmaya çalışacağız.

Hazırlayın donanmayı! Çarpışmaya gidiyoruz…

Oyunda genel olarak deniz savaşları yapacağımız için güçlü donanmalara ihtiyacımız olacak. Bu yüzden oyunda sürekli olarak donanma çıkartmak zorunda olacağız. Oyun içersindeki savaşlar da önceki Total War oyunları gibi at ve kılıç ile olmayacak tabii ki. Daha modern silahlar ile savaşacağız. Donanmamızda son teknoloji toplar, askerlerimizde de bir o kadar teknolojik tüfekler olacak. Geçmiş oyunlardan farklı bir diğer yan ise savaşların biraz daha taktiğe dayalı geçecek olması. Direkt olarak çarpışmak yerine daha taktiksel ve öldürücü hamleler yapmak zorunda olacağız. Savaştan önce, karşımızdaki düşmana göre donanmamızı silahlandıracağız. Savaş sırasında düşman gemisine direkt olarak saldırma olayı da olmayacak. Sizin belirlediğiniz belirli noktalara ateş edilecek ve sizin oyun üzerindeki etkiniz biraz daha artacak. Yaptığınız başarılı top atışlarına göre düşman donanmasını okyanusun serin sularına gömebileceksiniz.

Oyunda yer alacak devletlere gelelim şimdi de… Oyunda Osmanlı devleti de yer alacak. Yayınlanan resmi devlet listesi şöyle: İngiltere, Fransa, Hollanda, İsveç, Osmanlı, Almanya, Rusya, İspanya, Polonya-Litvanya, Venedik. Bu ülkeler arasında Osmanlı’nın da olması sevindirici. Zaten 18. yüzyılda geçen ve konusu sömürge yarışı olan bir oyunda Osmanlı’nın olmaması abes kaçardı. Beni asıl endişelendiren konu, Osmanlı tarihi konusunda bazı saptırmalar yapılabilir. İnşallah öyle şeyler olmaz. Bayrak olayını hatırlıyorum da AoE 3’ten. O yüzden dikkatli olmalılar.

Sistem canavarı olabilir!

Oyunun neredeyse tamamı deniz savaşları üzerine olduğu için sistem gereksinimleri konusunda bazı endişelerim var. Deniz efektleri her zaman sistemi yoran efektler olmuştur. Empire: Total War’da, denizi ne kadar gerçekçi yaparlarsa sistemi o kadar yoracaktır. Tabii bazı ayarları kapatarak oyun oynanabilecektir fakat istenen ve görülmesi gereken şekilde asla oynanamayacaktır. Oyunu en iyi görselliklerle oynayabilmek için iyi bir sisteme ihtiyaç duyulacağını düşünüyorum. Bakalım beklediğim gibi olacak mı?

Oyun, birçok Total War severin beklediği tarzda bir oyun olacağı için şimdiden iştah kabartıyor. Umarım beklendiği gibi hit bir oyun olur. Bu oyunun fiyasko ile sonuçlanma ihtimalini çok az görüyorum. Oyunun çıkış tarihi henüz belli değil. İlerleyen zamanlarda çıkış tarihi açıklanacaktır. Oyun sadece PC platformuna çıkacak. Bekleyip göreceğiz…
Bekleme Puanı:8
Yapımcı:
Creative Assembly
Yayıncı:
SEGA
Çıkış Tarihi:
Belli Değil
Sistem:
PC

0 yorum:

Yorum Gönder