Oyun İncelemeleri

oyun indir, oyun tanıtımları, oyun çözümleri, yeni çıkacak oyunlar, yeni çıkan oyunlar

Hakkında

PC,PlayStation 3,Xbox360,Wii için güncel haberleri, oyun incelemeleri,ön incelemeleri,hileleri,tam çözümleri ve çıkış tarihleri bulabilirsiniz. Ayrıca donanım bölümünde oyunculara özel donanım ürünlerinin incelemelerini ve haberlerini bulabilir,okuyabilirsiniz. Oyunlar için crack ve serial bulunmamaktadır.

Favori Oyunum

Crysis türk yapımı bir oyun ve her türlü grafik,ses bakımından muhteşem bir oyun...

Unreal Tournament 3

Yazarlık hayatımda belki de yazmakta en çok zorlanacağım yazı olacak bu yazı. Kendi sektörünün gelişmesinde büyük pay sahibi olmuş, çoklu oyuncu modunda herkes için bambaşka yeri olan ve grafikleriyle her zaman oyuncuların ağzını bir karış açık bırakan bir oyunu yazmak o kadar da kolay olmasa gerek... Unreal Tournament (bundan sonra UT diyeceğim) çıktığı tarihte özellikle Quake gibi bir başyapıta FPS konusunda deyim yerindeyse ders veriyordu. Artık büyük ölçüde dizginleri eline alan Unreal Tournament, uzun bir süre boyunca oyuncuların multiplayer zevkinin doruğa çıkmasını sağladı. Bu tarihten itibaren artık FPS’de büyük gelişmeler oluyor, firmalar çok daha sıkı bir rekabet ortamına giriyordu. Epic Games’in bu rekabete katılmasının ardından uzun bir süre geçmemişken, UT 2003’ü yayınlandı... Böylece Unreal 2 grafik motorunu da oyuncuların beğenisine sunma şansını yakalayan Epic Games, o zamanlar da çıkan Half Life gibi unutulmaz oyunların gölgesinde kalınca pek fazla ses getirememişti. Ancak Epic Games’in UT 2003’e uyarladığı Unreal 2 grafik motoru sayesinde oyuncular tam anlamıyla bir görsel ziyafet yaşıyorlardı.

Aradan yaklaşık iki yıl geçmiş, Epic Games bu sefer UT 2004’ü yayınlamıştı. Her serisinde kendini bir kat daha geliştiren UT, multiplayer çılgınlığının yanısıra single player modunda da kendini yavaş yavaş gösteriyordu. Artık Epic Games,“klasikler” bölümüne adını altın harflerle yazmayı başarmıştı. UT oynayarak kaç kere sabahladığını hatırlayan var mı içinizde? Veya ping değerinin yüksek olmasından dolayı kaç tane klavye, mouse parçaladığını hatırlayan? Bayrağı, amansızca bir çatışmanın arasında kendi hanesine götürürken laç litre ter döktüğünü hatırlayan? Tabi ki bunların birçoğu abartılı şeyler, ancak eminim UT başında çok klavye, mouse parçalamış ve sırf UT için gecelerini gündüzüne katmış birçok oyuncu vardır... Hal böyle olunca oyuncular bir yandan multiplayer (ve az da olsa single player) zevkini yaşarken bir yandan da diğer serinin ne zaman piyasaya sürüleceği haberini duymak için sabırsızlıkla bekliyorlardı. Çünkü böyle bir oyunun kesinlikle bir devamı gelmesi gerekiyordu...

Aradan 3 yıl gibi uzun bir zaman geçti ve Epic Games Unreal Engine 3 grafik motorunu geliştirdi. Bir süre boyunca sadece ismini bilmekle yetindiğimiz bu motorun asıl marifeti oyun içi resimler internete yavaş yavaş sızmaya başlayınca anladık. İlk önce Gears of War ile Unreal Engine 3 grafik motoru beğenimize sunulmuştu. Bence yılın merakla beklenen oyunlarından biri olmasının asıl sebebi barındırdığı grafik motoru ve bu grafik motorunun neler başarıyor olmasıydı... GoW’un piyasaya sürülmesinin üstünden çok kısa bir süre geçtikten sonra (PC versiyonunun – Yusuf Canpolat) asıl merakla beklenen oyun yani Unreal Tournament 3 piyasaya sürüldü.

“Gerçek Olmayan Turnuvaya” Tekrardan Hoş Geldiniz...

Oyunla ilgili düşüncelerimi aktarmaya başlamadan önce kısaca şunu belirtmek istiyorum. Oyunun bütün ağırlığı artık çoklu oyuncu modunda bulunmuyor, Epic Games bu sefer Campaign moduna çok daha önem vermişe benziyor. Öyle ki diğer UT serilerine nazaran daha kapsamlı ve üzerinde gerçekten uğraşılmışa benzeyen bir konumuz bulunuyor. Adı üstünde, bir anda gerçeği olamayacak bir savaşın içinde buluyoruz kendimizi. Dünya dışından gelen başka bir ırk, dünyadaki temel kaynakları ele geçirebilmek için insan ırkıyla amansız bir mücadeleye giriyor. Bizde doğal olarak bu mücadelenin içinde başrol oynayan kişilerden biri oluyoruz. Campagn modunun ilk başında, önceden UT serilerinden hiç birini oynamayanlar için (ne kadar çok şey kaçırmışlar) çok büyük fayda sağlayacak bir alıştırma bölümünden geçiyoruz. Bu bölümde özellikle diğer oyunlara nazaran ne kadar hareketli olunması gerektiği, çabuk ve kıvrak davranılması gerektiği başlıca öğrenilen unsurlar oluyor. Zaten daha önce UT oynayan herkes hareketliliğin ne kadar ön planda olduğunu biliyordur. Oyunda sadece bir biz hareketli değiliz tabi. Botların yapay zekası da olağanüstü derecede gelişmiş durumda. Yani bana oturupta campaign modunda olduğumu söylemeseler yemin ediyorum kendimi multiplayer modunda oynuyor sanacağım. Böyle bir yeminin ardından yapay zekanın ne kadar gelişmiş olduğu kafanızda yavaş yavaş oluşmuştur eminim :).

Oyun Puanı:95
Artıları:
Grafik motorunun nimetlerinden tam anlamıyla yararlanılmış, bize tam bir görsel ziyafet yaşatıyor. Önceki serileri oynamayanların oyuna alışamama gibi bir durumları yok, oyunun bilgilendirici yazıları sayesinde çok çabuk oyuna alışılıyor. Kontroller gayet yerinde ve oynanabilirliği hat safhada. Singleplayer modu da yeterli, multiplayer modu da.
Eksileri:
Biraz saçma gelebilir ancak oyunun hiç bir eksisini görmedim ya da göremedim. Unreal seviyorum diye söylemiyorum ama göze çarpan bir eksisi yok bana göre.
Alınmalı mı?
Şiddetin gerçek yüzünü ne Amerika – Irak savaşlarında ne de başka oyunlarda aramayın, eğer şiddetin gerçek yüzünü görmek ve tatmak istiyorsanız ve tekrardan gecelerinizi gündüzlerinize katmayı göze alıyorsanız bu oyunu oynamamanız için başka hiç bir sebep yok. Unreal Tournament hem size fazlasıyl zevkli anlar yaşatacak hem de fazlasıyla zamanınızı çalacak. Eski Unreal oyularını halen oynuyoranız, Unreal Tournament 3 tam bir şaheser kalıyor. Multiplayer kısmının yanında campaign moduna da önem verilmesi büyük bir artı. Kesinlikle alınmalı.
Sistem Gereksinimleri:
Windows Xp veya Vista işletim sistemi, 2.4GHz P4 işlemci, 512mb ram, Nvidia 6200 veya daha üstü bir model ekran kartı, 8gb boş sabit disk alanı

0 yorum:

Yorum Gönder