Oyun İncelemeleri

oyun indir, oyun tanıtımları, oyun çözümleri, yeni çıkacak oyunlar, yeni çıkan oyunlar

Hakkında

PC,PlayStation 3,Xbox360,Wii için güncel haberleri, oyun incelemeleri,ön incelemeleri,hileleri,tam çözümleri ve çıkış tarihleri bulabilirsiniz. Ayrıca donanım bölümünde oyunculara özel donanım ürünlerinin incelemelerini ve haberlerini bulabilir,okuyabilirsiniz. Oyunlar için crack ve serial bulunmamaktadır.

Favori Oyunum

Crysis türk yapımı bir oyun ve her türlü grafik,ses bakımından muhteşem bir oyun...

Brütal Legend

Metal müzik deyince akıllara her zaman bir profil gelir. Gözümüzün önünde belirir o metalci profili. Kollarında dövme, metal bileklikler, uzun saç, bazen uzun sakal, çeşit çeşit küpeler, kolyeler ve bir de kuru kafalı kemer tokaları… Bir metal grup solisti olan Eddie Riggs’in başını derde sokan da, işte o kemer tokalarından bir tanesidir…

CD kadar kemer tokası takarsan böyle olur

Eddie Riggs adlı kahramanımız, başarılı bir Metal grup solistidir. Hem şarkı söyler, hem gitar çalar ve hayatını böyle kazanmıştır. Hem görünüş olarak hem de içsel olarak Metal müziğe âşık bir arkadaşımızdır. O yüzden de yukarıda saydığım, Metal müzik yapanların olmazsa olmazı olan bütün her şey bu arkadaşımızda da vardır. Fakat kemer tokası diğerlerinden farklıdır. Hem boyut olarak, hem de içinde barındırdığı gizemli güçler açısından. Ebatları video da gördüğüm kadarıyla, yaklaşık olarak bir CD kadar falan; üzerindeki logo ise Motörhead’in bir albüm logosundan esinlenerek hazırlanmış… Her neyse, Eddie bir cuma namazı çıkışı, akordu bozulmuş olan gitarının, akordunu düzeltmeye çalışmaktadır. Bu sırada yanlışlıkla elini keser ve kan akmaya başlar. Murphy kanunlarının 1. maddesinde olduğu gibi, azıcık bir ihtimal dahi olsa kan bizim lanetli kemer tokasının üzerine düşer. Kanı temizlemeye vakit kalmadan, Eddie kendini farklı bir dünyanın içerisinde bulur ki bu yeni memleket Metal çağı diye adlandırılan bir çağı yaşamaktadır. Bu yeni dünyayı, bazı kötü amaçlı (! Ulan bir kere de iyi amaçlı kişilere rastlayalım) kişiler istila etmiştir. Bunu önlemekte tabii ki kime düşecek. Ozzy Osbourne’a düşmeyecek, bize düşecek tabii ki.

Balta ile Gitar

Oyunumuz bir aksiyon oyunu olduğu için, üçüncü kişi perspektifinden oyunu oynayacağız. Oyunda kullanacağımız silah, oyunun başlarında bize direkt olarak verilecek. O silahı bulunduğumuz mekan içerisinde bulup kullanmaya başlayacağız. Bu silahın ne olduğunu henüz bilmiyoruz. Fakat balta olma ihtimali yüzde 98,9 gibi görünüyor. Çünkü trailerda elimizde balta vardı. Diğer silahımız ise akordu yeni düzeltilmiş cillop gibi gitar. Bu gitarı, düşmanın kafasında parçalayarak kullanmayacağız. Bu gitar ile belirli notaları yaparak, farklı sihirler elde edeceğiz. Yalnız, bir elimizde balta, diğer elimizde gitar olmayacak. Birini kullanırken diğerini kullanamayacağız. Balta ile yapabileceğimiz şeyler de saymakla bitmiyor. Odun kesebiliyoruz, buna ek olarak düşmanı ortadan ikiye ayırabiliyoruz. Büyük çaplı düşmanların, üzerlerine atlayıp kafalarını yarabiliyoruz. Kafa uçurabiliyoruz. Cellatlığa özenen arkadaşlarımızın derdine derman olacak bir silah var elimizde. Öte yandan, “yok ben aşk adamıyım, gitarımı çalarım” diyenler içinde akordu yeni yapılmış gitar var, seçim sizin.

Omzum ağrıyor, çıkma!

Oyunumuzun en can alıcı noktası ise bizim emrimizde olacak olan Metalci kılıklı herifler olacak. Bu adamları “savunmaya çekil” veya “saldır“ gibi basit komutlar ile yönlendirebileceğiz. Emrimize amade olan bu yandaşlarımızın en ilginçleri ise, yapımcının da üstüne basa basa anlattı Runaway’ler olacak. Bu yandaşlarımız, genellikle deniz ve havuzlarda oynanan deve güreşi adlı oyunu çok seven kişilerdir. Birbirlerinin omuzlarına çıkarlar ve ellerinde mızrak ile dövüşmeye başlarlar. 7 cüceler gibi büyük bir kule oluşturamasalar da, kayda değer bir güç artışı yaşanıyor bu omuza çıkma ve saldırma yöntemi ile. Oyunumuzun bir diğer özel kısmı ise, Salak ile Avanak filminde gördüğümüz minibüsten daha ilginç tasarımlara sahip minibüslerin yer alacak olması. Bu araçlara binip binemeyeceğimizi zaman gösterecek. Gönül ister ki binelim…

Son söz

Oyunumuz, Tim Schafer adındaki muhterem tasarımcının önderliğinde hazırlanıyor. Muhterem diyorum çünkü geçmişi hakikaten çok parlak bir tasarımcı. Sırasıyla, The Secret of Monkey Island, Monkey Island 2: LeChuck's Revenge, Day of the Tentacle, Full Throttle, Grim Fandango, Psychonauts gibi oyunlarda baş tasarımcı ve direktör olarak görev aldı. LucasArt’ı LucasArt yapan önemli isimlerden biridir bu amcamız. LucasArt’tan ayrıldıktan sonra şuan çalışmakta olduğu oyun yapım firmasını kurmuştur, yani Double Fine’ı. Herneyse, oyuna dönecek olursak, oyunumuz Xbox 360 ve Playstation 3 konsollarına çıkacak. Single Player ve Multiplayer olmak üzere iki mod yer alacak. Çıkış tarihi ise henüz belli değil, 2008 olarak duyuruldu. Bir ay ve gün belirlenmedi henüz. 2009’a falan sarkacağını düşünmüyorum oyunun. Yakında net çıkış tarihi açıklanır. Merakla bekleyip göreceğiz.
Bekleme Puanı:8
Yapımcı:
Double Fine
Yayıncı:
Sierra
Çıkış Tarihi:
2008
Sistem Gereksinimleri:
Xbox 360 ve PlayStation 3

0 yorum:

Yorum Gönder