Oyun İncelemeleri

oyun indir, oyun tanıtımları, oyun çözümleri, yeni çıkacak oyunlar, yeni çıkan oyunlar

Hakkında

PC,PlayStation 3,Xbox360,Wii için güncel haberleri, oyun incelemeleri,ön incelemeleri,hileleri,tam çözümleri ve çıkış tarihleri bulabilirsiniz. Ayrıca donanım bölümünde oyunculara özel donanım ürünlerinin incelemelerini ve haberlerini bulabilir,okuyabilirsiniz. Oyunlar için crack ve serial bulunmamaktadır.

Favori Oyunum

Crysis türk yapımı bir oyun ve her türlü grafik,ses bakımından muhteşem bir oyun...

Alan Wake

Remedy’nin Max Payne serisini devam ettirmeme kararırın ardından yapımınına başlanılan ve 3 yıldır yapımı süren Alan Wake bu yıl çıkıyor. Yazdığım yazıların giriş bölümlerini oldum olası sevmediğim için; lafı da uzatmak istemiyorum ve direkt olarak hikâyeye geçiyorum.

Rüya göremiyorum… Neden?


Alan Wake, geçimini yazarlık yaparak sağlayan bir kişidir. Sürekli olarak korku kitapları yazmaktadır. Bu yazarlık işinden çok para kaldırmıştır. Yazdığı kitaplarda anlattığı şeyler, rüyasında gördüğü dehşet verici olaylardır. Bu rüyaları, yeni nişanlandığı sevgilisi ile uyurken görebilmektedir. Yani nişanlısı, Alan’ın ilham perisi durumundadır. Bu peri yok olursa ne olacağını hepimiz biliyoruz. Tabii ki rüya göremeyen ruhsuz bir adam olacaktır Alan. Aslında buraya kadar her şey istenildiği gibi fakat biraz düşününce mantıksız geliyor. Rüyalar gerçek hayatta yaşadıklarımızın yansımaları (bilinçaltı olayı) olduğu için, rüyaların nişanlısı sayesinde gelmesi olayı biraz yanlış oluyor. Her neyse, süper güç diyip geçiyoruz. Alan’ın nişanlısı bir sabah aniden yok olmuştur. Alan onu ne kadar aradıysa da tabii ki bulamaz. Gazetelere kayıp ilanı bile vermesine rağmen, nişanlısı bir türlü bulunamaz. Tek başına kalmıştır. Rüyaları bile onu terk etmiştir adeta. Kendine başka bir sevgili bulmayı bile denemiştir fakat eli yüzü düzgün bir adam olmadığı için kendini beğenen birini bulamaz. Tam bu sırada, gribal enfeksiyon nedeni ile hastaneye gider ve burada bir hemşire ile karşılaşır. Bu hemşire kaybolan nişanlısı çok benzemektedir fakat o değildir. O hemşireyi görünce, ona aşık olur ve rüyalarına tekrar kavuşur. Rüya geldi, aşk bitti ayaklarına yatmadan bu hemşireyle de çıkarlar ama işler yolunda gitmez. Alan’ın rüyaları yine eskisi gibi yüksek dozda dehşet içermektedir fakat bu rüyalar kimi zaman ona gerçek hayatta oluyormuş hissi vermektedir. İşte tam bu noktada oyunumuz başlar… Alan’ın hayatındaki bu gizemli şeyleri çözmek bizim elimize verilir.

GTA kırması mı acaba?

Oyun serbest bir yapıya sahip olacak. O yüzden oyun büyük bir şehir olan Pride Falls’da geçiyor. Bu şehirde istediğimiz gibi gezebileceğiz. Görevleri de ne zaman istiyorsak o zaman yapacağız. Şehri tabanlara kuvvet mantığı ile gezmeyeceğiz, arabalar ve motorlar da kullanabileceğiz. Fakat bu araba ve motorları nereden bulacağımız henüz bilinmiyor. Ünlü bir yazar olduğumuz için çalmak hoş olmayacağı için büyük bir ihtimal kendi araba veya motorumuzu kullanacağız bana göre. Oyunda gece gündüz olgusu da olacak. Anlattıklarımdan, “oyun GTA kırması” sonucunu çıkartabilirsiniz fakat tam olarak öyle değil aslında. Çünkü bu oyun biraz daha senaryoya bağlı ve tamamen dehşet odaklı bir oyun değil. Bir oyunun arkasında Rockstar yoksa kan ve dehşette yoktur. Bu yıllardır böyle. Her neyse; oyunun diğer bir özelliği de Half Life 2’deki kadar başarılı bir çevre etkileşimi olacak olması. Tabii bunu şuan için doğrulayamıyoruz çünkü henüz bu konuda gösterilen bir video falan yok. Onu oyun çıkınca anlayacağız artık.

Fenerin pili bitti, şimdi ne olacak?

Oyunumuzda kullanacağımız silahlara deyinecek olursak, yapımcının söylediğine göre en güçlü silahımız elimizdeki yarım doluluktaki pillere sahip fener olacak. Yapımcı, “Bu fener çoğu şeye ışık tutacak, bu fener çok önemlidir” falan tarzında hafif saçmalamayla beraber açıklamalarda bulunmuş. Oyunumuzun macera yönünün de kuvvetli olması, bu fener olayını destekliyor aslında. Bazı gizemli şeyleri bu fener sayesinde çözebilecekmişiz… Elimizde bulunan diğer silah ise biraz eski ama sağlam bir tabanca. Şuan modelini söyleyemeyeceğim ama Magnum diye tabir ettiğimiz tabancalara benziyor.

Son söz

Sanırım anlatacaklarım bu kadar. Oyunun yapımına 2005’te başlanıldı ve yaklaşık olarak 3 yıldır devam ediliyor. Oyun DirectX10 teknolojisi ile geliştiriliyor ve tabii ki Vista işletim sisteminde çalışacak. Oyunun yayıncısı Microsoft olduğu için kaçınılmaz olarak Xbox360’a da çıkacak oyun. Şuan için net bir çıkış tarihi açıklanmasa da oyun bu yıl içerisinde çıkacak (Benden duymuş olmayın ama çıkış tarihi Ekim 2008 – Yusuf Canpolat). Zaten bildiğim kadarıyla iki kere ertelenmişti çıkış tarihi, bu kez ertelenmez diye umut ediyorum.
Bekleme Puanı:8
Yapımcı:
Remedy Entertainment
Yayıncı:
Microsoft
Çıkış Tarihi:
2008
Sistem:
PC ve Xbox 360

0 yorum:

Yorum Gönder