Oyun İncelemeleri

oyun indir, oyun tanıtımları, oyun çözümleri, yeni çıkacak oyunlar, yeni çıkan oyunlar

Hakkında

PC,PlayStation 3,Xbox360,Wii için güncel haberleri, oyun incelemeleri,ön incelemeleri,hileleri,tam çözümleri ve çıkış tarihleri bulabilirsiniz. Ayrıca donanım bölümünde oyunculara özel donanım ürünlerinin incelemelerini ve haberlerini bulabilir,okuyabilirsiniz. Oyunlar için crack ve serial bulunmamaktadır.

Favori Oyunum

Crysis türk yapımı bir oyun ve her türlü grafik,ses bakımından muhteşem bir oyun...

Earth Assault

Oyun türleri arasında en sevdiğim tür stratejidir. Ancak bu türün kendine has bir dezavantajı, oyuncuyu soğutma alışkanlığı vardır. Strateji oyunları temelde aynı mantıkta olsalar da her birinin getirdiği yeniliğe alışmak uzun zaman alıyor. Enerji santrali kurup, baraka yapıp asker çıkarmak kadar kolay mantık varken yapımcılar neden farklı fantezilere kaçar anlamış değilim. Aslına bakarsanız bu konunun Universe at War ile pek bir bağlantısı yok. Sadece strateji oyunlarıyla ilgili içimde kalan bir duyguyu paylaşmak istedim.
2007’nin son stratejisi bunlar

Universe at War’un yapımcısı Petroglyph Games stüdyosunu muhtemelen duymuşsunuzdur. Duymadıysanız size Star Wars: Empire at War oyununu hatırlatmak isterim. Battleground’dan sonra gelen Star Wars evreninde geçen tek güncel strateji oyunu Empire at War’un yapımcısı. Oldukça güzel tepkiler alan ancak benim kontrollerine alışmakta biraz zorlandığım Star Wars: Empire at War’dan sonra yapımcı Petroglyph yeni bir uzay macerasına atıldı. Sonunda da ortaya Universe at War çıktı.

2007’nin son günlerinde piyasaya çıkan ve kısır geçen Aralık ayının sonlarında “aa oyun” dememizi sağlayan Universe at War, strateji türüne pek fazla bir yenilik getirmiyor. Belki de World in Conflict, Company of Heroes, Supreme Commander gibi oyunlardan sonra strateji anlayışımız da değişmiş olabilir. Oyunun daha başında gelen video oyunun belki de en güzel tarafı. Daha doğrusu oyun boyunca karşınıza çıkacak videolar nefesimizi kesecek cinsten. İlk başta gelen videodaki birçok kare bize Tom Cruise’un başrolde oynadığı Dünyalar Savaşı filmini anımsatıyor.

Uzaylıların pembe dizisi

Oyunun hikayesi tam bir klişe. Biraz Dünyalar Savaşı, biraz Transformers, biraz Voltran, biraz Spiderman, biraz da Pokemon. Tamam kabul ediyorum birazcık da abarttım. Hikayesi kısaca şöyle; Hierarchy isimli robot ırkı dünyamızı istila etmektedir. İnsanlar kanlarının son damlasına kadar savaşmakta ancak Hierarchy’nin roket harici kurşun işlemeyen robotlarına karşı çıkamamaktadır. İnsanlık yok olma ile karşı karşıyayken imdada Novus isimle beyaz ve paklığı temsil eden başka bir robot ırkı yetişmektedir. Bu robot ırkının amacı insanlara yardım etmekten öte, azılı düşmanı Hierarchy’i bu yolda hüsrana uğratmaktır. Tam işler tıkırında giderken pembe diziye dönen hikayenin yeni sezonuna da Masari ırkı ekleniyor. Masari ırkı da Hierarchy’e karşı savaşıyor ancak asıl amacı dünyanın asıl hakimi olmak.

Oyunun tek kişilik senaryo modunda insanlarla oynayamıyoruz. Ancak yukarı paragrafta bahsi geçen 3 robot ırkından birini yönetebiliyoruz. Oyunda görevler genel olarak ırkın hero’ları üzerinde dönüyor. O bölümde sahip olduğunuz Hero’yu iyi değerlendirmeniz gerek. Çünkü başına bir şey gelmesi durumunda görevi yeniden oynamanız gerekiyor. Universe at War’da yazının başında da değindiğim gibi pek fazla bir yenilik yok. Klasik strateji öğelerinin sadece bu yeni ırklara göre makyajlanmış hali bulunuyor.

- Strateji dediğin konsolda olur
- Şimdi gösteririm ben sana

Universe at War, Games for Windows etiketiyle beraber piyasaya sürülüyor. Yani oyunu online oynamak istiyorsanız Live üyeliğine sahip olmalısınız. Eğer Live’a kayıt olursanız oyunda ilerledikçe üyeliğinize “achievements” açabilirsiniz. Oyunun Xbox 360 versiyonu Mart veya en geç Nisan ayı gibi piyasaya çıkacak. Oyun Xbox 360’a çıktıktan sonra kullanıcı sayısı epey artacağı için Live üzerinden rakip bulmak kolaylaşacak. Böylece hem Microsoft’un sunduğu PC, Xbox 360’a karşı özelliğini kullanabilecek hem de strateji PC’de mi yoksa konsolda mı iyi sorusunu cevaplayabileceğiz.

Oyunumuz grafiksel anlamda büyük yenilikler getirmiyor. World in Conflict ve Company of Heroes gibi günümüzün birçok FPS oyununa taş çıkartan grafiklere sahip iki oyunun yanında Universe at War biraz çıtır çerez kalıyor. Ama diğer strateji akranlarıyla karşılaştırdığınızda da büyük bir yol kat ettiği ortada.

Kısaca oyunu özetlemek gerekirse, Universe at War 2007’nin veda ayında çıkan oynanabilir tek oyun. Ama bunu mecbur kaldığımız için söylemiyorum, kendini oynatacak kapasitede bir oyun. Her bölüm sonu karşımıza çıkan ara videoları asla “esc” ile geçmemenizi öneririm. Çok şey kaçırabilirsiniz. Hikayesi biraz karışık olsa da klasik yılan hikayesi tadında olduğu için İngilizce bilginize çok güvenmiyorsanız da pek sorun değil. Çünkü ara videolar bütün durumu çok iyi özetleyecek derecede. Eğer şu günlerde yeni bir strateji oyunu arıyorsanız Universe at War tam size göre. Ama amacınız yeni macera değil ve Supreme Commander, Company of Heroes güzel oyunlardı diyorsanız o zaman size bu iki oyunun da ek paketlerinin çıktığını müjdelemek isterim. Ayrıca önümüzdeki aylarda strateji oyununun çıkmayacağını da hatırlatmak isterim. Ona göre oyunu alıp almama konusu bir kez daha düşünün :) .
OYUN PUANI:80
Artıları:
Oyunun artılarına ilk olarak muhteşem ara videolarını gösterebilirim. Film tadındaki bu ara videoları izlemek bana oyunu oynamaktan daha büyük bir zevk verdi. Oyunda yönettiğimiz 3 ırka özel üs tasarımları harika. Irklar başarılı bir şekilde detaylandırılmış. Live üzerinden Xbox 360 sahipleriyle de karşılıklı oynanabilecek. Grafikleri çok fazla yenilik getirmese de günümüze son derece uygun. Grafik konusunda bir eksisi bulunmuyor.
Eksileri:
Strateji türüne pek bir şey kattığı söylenemez. Kendi çapında geçinen bir strateji oyunu olmuş. Irklar arasındaki minik denge sorunu bölümü kaybetmenize neden olabiliyor. Bunun dışında oyunun pek bir eksisi bulunmuyor. Sorun sadece ekstra konuşulacak bir özelliğinin bulunmaması. Yani bugün harıl harıl oynarız, yarın rafa hapsederiz.
Alınmalı mı?
Eğer bir strateji oyunları severiyseniz bu oyunu mutlaka almalısınız. Bunun iki nedeni var. Birincisi bir süreliğine yeni (kaliteli) strateji oyununun çıkmayacak olması, ikincisi de gerçek bir strateji severlerin mutlaka edinmesi gereken cinsten olması. Eğer strateji ilginizi çekmiyorsa sizi soğutabilir ama ilgileniyorsanız kaçırmayın.
Sistem Gereksinimleri:
Pentium 4 2 GHz İşlemci, 512 MB Ram, 128 MB Ekran kartı, 6 GB Boş Sabit Disk Alanı.

0 yorum:

Yorum Gönder