Oyun İncelemeleri

oyun indir, oyun tanıtımları, oyun çözümleri, yeni çıkacak oyunlar, yeni çıkan oyunlar

Hakkında

PC,PlayStation 3,Xbox360,Wii için güncel haberleri, oyun incelemeleri,ön incelemeleri,hileleri,tam çözümleri ve çıkış tarihleri bulabilirsiniz. Ayrıca donanım bölümünde oyunculara özel donanım ürünlerinin incelemelerini ve haberlerini bulabilir,okuyabilirsiniz. Oyunlar için crack ve serial bulunmamaktadır.

Favori Oyunum

Crysis türk yapımı bir oyun ve her türlü grafik,ses bakımından muhteşem bir oyun...

Grand Theft Auto IV

Bundan yaklaşık on yıl önce pc oyunlarını yeni fark etmeye başlamıştım. Hayatıma bir anda girivermiş ve beni çok derinden etkilemişlerdi. O aralar fark ettiğim ilk oyunlardan olan, GTA serisi ise (daha doğrusu GTA 2) içlerinde beğenimi, en harbisinden kazanmış oyun olarak karşıma çıkmıştı. Oyun beni o kadar etkilemişti ki oynamak için fırsat gözler olmuştum. Şu zamanda kuş bakışı oyunlara değer verilmezken; Gta’ nın daha toy olduğu vakitler oyun herkes için bir hit idi. Geçen onca yıldan sonra Rockstar Games, GTA serisini çıkartmaktaki azmini sürdürmüş, ardından bir ilk ile(3D) GTA 3 daha sonra GTA: Vice City ve sonunda da GTA: San Andreas’ı piyasaya sürmüştü. Bu çıkan oyunların her biri zamanında çok beğenildi ve her yaştaki oyuncu tarafından ilgi gördü. Şimdi ise Rockstar’ın bu azmiyle birlikte GTA 4, bu geleneği devam ettirecek gibi görünüyor.
American Idiot

Bilindiği gibi Gta tamamen Amerika yaşantısına özgü bir oyun. Gta’ nın bu denli ilgi görmesi sebebinin ise insanların Amerika yaşantısına olan özlemlerinden(özentilik) ileri geldiğini düşünüyorum. Birçok kişinin de benim gibi düşündüğüne inanıyorum. Bu nedenle Gta bu kadar sevilerek oynanıyor. Örneğin bir Amerikan sinemasında görebileceğiniz tüm yaşam tarzı Gta da mevcuttur. Karakterler ise asıl beğeniyi toplayan isimlerdir ve normal değillerdir. (Normal olsa Türk Sineması olur:)) Gta serilerine baktığımız zaman bunu rahat bir şekilde fark edebiliriz. Aynı şekilde, yine GTA 4 de kullanacağımız karakter normal değil, saplantılı ve tam bir American Idiot!

Yönlendireceğimiz ana karakterin adı Niko Bellic. Orta boylu, seyrek saçlı, son derece normal görüşlü bir insan olmasının dışında onu farklı kılan tek şey büyük burnudur. Niko Avrupalı bir vatandaştır (Verilen Trailer da ki konuşma lisanı). Amerika’ ya göç edip, küçük işlerle başlayıp, büyük paralar kıran Niko, bir anda her şeyini kaybeder. Büyük şehir bizi yutar diyerekten memleketi Avrupa’ ya dönünce kuzeni Roman aracılıyla tekrar Amerika’ ya dönmesi için ikna edilir. Niko’ nun dönmesiyle birlikte Roman onun en büyük destekçisi ve dostu olur, daha sonra bizim yönlendireceğimiz macera ise buradan devam eder.

Amerika… Şehirler… Caddeler… Sokaklar…

Niko’yu kontrol edeceğimiz dev bir Liberty City var. Evet, üçüncü oyunda adı geçen ve fazlasıyla büyütülen Libert City… Beş şehir mevcut. Bunlar; Brooklyn, Manhattan, Queens, Bronx ve New Jersey. Ama bunlar San Andreas da olduğu gibi gerçek isimleriyle değil de yine sırasıyla; Broker, Algonquin, Dukes, Bohan ve Alderney olarak anılacağı söyleniyor. San Andreas da karşılaştığımız için doğrudur diyorum. Bu şehirlerde görebileceğimiz ve hepimizin bildiği ünlü yapılar da olacak. Brooklyn köprüsü, Empire State Building, Özgürlük Anıtı ve daha niceleri… Açıkçası bu büyük şehirler bize uzun zaman içerisinde keşfedilecek yerler sunabilecek. Bu da oyunun oynayışına ayrı bir hava katacak.

Beklenen olacak ve bir süre sonra Niko ile şehrimizde yoğun özgürlük ve serbestlik kavramları ile iç içe olabileceğiz. Oyunda kim bilir ne türden olaylara kalkışacağız, ne naneler yiyeceğiz, ne kadar eğleneceğiz… Gta aslında tek bir oyun değil; birçok oyun türünün bileşkesi gibi. Başka hangi oyunda hem adam vurup hem araç kullanıyorsunuz; hem caddelerde gezip tozup, yüzlerce görev alıp senaryoya göre oynayabiliyorsunuz? Tamam birkaç tane olabilir ama hangisi Gta kadar kaliteli? Üstüne üstlük üzerinize yığılan onca ayrıntı, ana yemekten sonra ikram edilen tatlı gibi. Şimdi bu yenilikler neler ya da neler olabilir onlardan bahsedeyim.

Öncelikle şehrimizde kendini hissettiren ‘canlı’ çevre, oyunun en önemli temel taşlarını gösteriyor. Bunlar arasında yer alan önemli özellikler, insanların birbiriye olan ilişkileri ve normal şekilde davranmaları :) Sigara yakabiliyorlar, durakta otobüs bekleyebiliyorlar, gişe görevlisi olup Niko’ ya bilet kesebiliyorlar. Bunlar şimdilik bilinen birkaç ayrıntı ve ben buradayım diyen yaşamın ta kendisidir. Sokakta bir insanla çeşitli konular hakkında konuşabiliyormuş Niko. Cep telefonu ile ilgili de görev almada ve birçok işini halletmede kullanacağı biliniyor. Belki bir rehber kayıt sistemi bile bulunabilir Niko’ nun telefonunda.

Gta’ nın en güzel yanı birbirinden farklı araçlarla şehirlerde tur atmaktır. Dördüncü oyunda araçların modellenmesinde aşırıya kaçılacağını ve birçok ayrıntıya yer verileceğine eminiz. Rockstar tarafından verilen ekran görüntülerinde, Niko’ nun aracın içindeyken birçok detayı kullanması (örnek olarak dikiz aynasından polisi gözetlemesi), ekran görüntüsüne bakaraktan anlayabileceğimiz, bagajdan silah çıkarıp kullanması bu ayrıntıların bir kısmı. Araç sürüş olarak da, her aracın kendine özgü bir sürüş deneyimi olacakmış. Bunu aracı kontrol ederken fark edebilecekmişiz. Kaza efektleri ve polis kovalamacıları ise büyük hasar modellemeleri, ileri sürüş teknikleri ve de hız efektleri ile oyuna ayrı bir hava katacaktır.
Bekleme Puanı:9
Yapımcı:
Rockstar Games
Yayıncı:
Rockstar Games
Çıkış Tarihi:
30 Nisan 2008
Sistem Gereksinimleri:
Xbox 360 ve PlayStation 3

0 yorum:

Yorum Gönder