Oyun İncelemeleri

oyun indir, oyun tanıtımları, oyun çözümleri, yeni çıkacak oyunlar, yeni çıkan oyunlar

Hakkında

PC,PlayStation 3,Xbox360,Wii için güncel haberleri, oyun incelemeleri,ön incelemeleri,hileleri,tam çözümleri ve çıkış tarihleri bulabilirsiniz. Ayrıca donanım bölümünde oyunculara özel donanım ürünlerinin incelemelerini ve haberlerini bulabilir,okuyabilirsiniz. Oyunlar için crack ve serial bulunmamaktadır.

Favori Oyunum

Crysis türk yapımı bir oyun ve her türlü grafik,ses bakımından muhteşem bir oyun...

Drake's Fortune

PlayStation 1 ve 2’de Crash Bandicoot serileriyle bizi oldukça eğlendiren Nauhty Dog, bu sefer Crash’e nazaran daha ciddi bir oyun ile karşımızda. Uncharted: Drake’s Fortune oyununa baktığımızda aklımıza hemen benzer oyunlar geliyor. Örnek vermek gerekirse Tomb Raider veya Indiana Jones gibi. Bakalım Naughty Dog, Playstation 3 farkını kullanarak ne tür bir oyunu beğenimize sunuyor.
Şov yapalım derken maceraya atılmak.

Oyunun başında siz Nathan Drake’i canlandırıyorsunuz. Bu yakışıklı arkadaşımız, Amerikan Reality Show “Uncharted” da moderatör olan Elena Fisher ile beraber Panama kıyılarında Sir Francis Drake’in mezarının bulmaya çalışıyor. Bunların amacı yeni bir tartışma programı için konu bularak yeni bir dizi yaratmak. Fakat tabutu bulduklarında işler tümüyle değişiyor ve asıl hikaye bu noktada başlıyor

İkili, tabutun içinde bir günlük buluyor. Bu günlük son derece değerli olduğundan dolayı korsanlar bunu kendi ellerine geçirmek istiyorlar. Sadece kıl payı ile korsanların elinden kurtuluyoruz. Drake’in eski bir arkadaşı olan Sullivan bize bu sırada epey bir yardımcı oluyor ve bizi korsanlara enselenmeden hemen önce deniz uçağıyla kurtarıyor. Bu arada günlüğü incelememiz içine yeterince zamanınmz oluyor ve günlükte Altın şehir El Dorado’nun nerede bulunduğuna dair yol tarifi buluyoruz. Buradan itibaren hazine bizi cezp ediyor ve deniz uçağındaki bu üçlü hazinenin peşine düşüyor.

Üç hazine avcısı

El Dorado’nun yolunu takip ederken balta girmemiş ormanlardan, eski tarihlerden kalmış enkazlardan, terk edilmiş binalardan ve karanlık mahzenlerden geçmek durumundasınız. Ara sıra Elena veya Sullivan’da insafa gelip sorunları çözmek için size yardım ediyorlar . Siz devamlı Hazineye yaklaşıyorsunuz. Burada yüksek dağ geçitlerini aşmak durumundasınız, baş döndürücü kayalıkları tırmanmanız lazım veya kale duvarlarından geçmeniz gerekiyor.

Lakin emniyette olduğunuzu hiçbir zaman düşünmeyin, çünkü korsanlar da sizi takip ederek adanın yolunu bulmuşlar ve çok konuşulan hazinenin peşine düşmüşler. Tabiî ki bir tek amaçları var. Hazineyi sizden önce yakalamak ve sizi ortadan kaldırmak! Fakat elinizdeki Sir Francis Drake’in yazmış olduğu günlük sayesinde karşınıza çıkacak engelleri daha kolay aşabilmek için birçok öneri ve ipucu bulabilirsiniz. Bu macerada karşınıza çözmeniz gereken birçok bulmaca çıkacak. Örnek olarak heykelleri doğru konuma getirmek, düğmelere basmak, mekanizma kollarını çalıştırmak veya girdiğiniz bir labirent’ten çıkış yolları aramak gibi.

Sixaxis de işin içindeymiş

Bu sırada bombalardan ve kafanızın üzerinde uçuşan mermilerden kendinizi kollamayı bilmelisiniz. Eğer cengâver gibi çatışma alanına kendinizi atarsanız asla o bölümden geçemezsiniz. Çünkü oyun saklanarak aksiyona girmeye dayanıyor. Yani o alanda bulunan bazı taşların arkasına saklanarak düşmanlarınızı akıllıca öldürmelisiniz. Bunu da saklanarak, gerektiğinde kaçarak veya uygun bir şekilde düşmanınıza hedef alarak yapabiliyorsunuz. Oyunun 5 farklı zorluk derecesi mevcut fakat eklememiz gerekiyor ki, daha 3’üncü derecede düşmanlarınız gereğinden fazla zorlayıcı oluyor. Bu arada Drake’in yakın dövüş teknikleri de bir harika. Mükemmel vuruşlarla düşmanlarını yere sermesini gayet iyi biliyor.
Oyun Puanı:93
Artıları:
Oyunun o kadar çok artısı var ki saymaya nereden başlasam bilemiyorum. Özetle hepsine değineyim; grafikler çok güzel, müzikler harika seçilmiş, oyunun kontrolü basit ve çabuk anlaşılır. Ve daha nice artısı var. Bu kısacık yere saymakla bitmez. Kısaca PlayStation 3’ün en iyi oyunu diyebiliriz. Genel olarak da en iyi aksiyon-macera oyunlarından biri.
Eksileri:
Son dönemde, en azından benim incelediğim oyunlar pek eksi bulunmuyor. Bu yüzden de oyunların eksilerini yazmakta oldukça zorlanıyorum. Uncharted: Drake’s Fortune’da böyle bir oyun. Bana göre oyunun en büyük eksisi kısa olması. Oyun, o kadar macera ruhunu, aksiyonu, heyecanı ve manzarayı tam göstermişken bitti diyip alıyor önümüzden. Ayıp yahu!
Alınmalı mı?
Aslında bu yazıyı okuduğunuzda kararınızı çok kolay verebilirsiniz. Ben kendi adıma bütün PS3’ü olan bütün okuyucularımıza tavsiye ediyorum. PS3’ünüz yoksa bu oyun yüzünden PS3’ü almanızı da öneriyorum. 1000 YTL’ye konsol değer mi tartışılır ancak, ortalama 150 YTL’lik oyun paranızın hakkını sonuna kadar verecek emin olun.
Sistem Gereksinimleri:
PlayStation 3

0 yorum:

Yorum Gönder