Oyun İncelemeleri

oyun indir, oyun tanıtımları, oyun çözümleri, yeni çıkacak oyunlar, yeni çıkan oyunlar

Hakkında

PC,PlayStation 3,Xbox360,Wii için güncel haberleri, oyun incelemeleri,ön incelemeleri,hileleri,tam çözümleri ve çıkış tarihleri bulabilirsiniz. Ayrıca donanım bölümünde oyunculara özel donanım ürünlerinin incelemelerini ve haberlerini bulabilir,okuyabilirsiniz. Oyunlar için crack ve serial bulunmamaktadır.

Favori Oyunum

Crysis türk yapımı bir oyun ve her türlü grafik,ses bakımından muhteşem bir oyun...

Super Mario Galaxy

10 seneden fazla bir süre “Super Mario 64” oyununun devamını beklemek zorunda kaldık. Nihayet “Super Mario Galaxy” ile bu bekleyişe artık bir son vermiş olduk. Sizin de hatırlayacağınız gibi Mario maceralarından bazı göze batan oyunları arasında “Super Mario Bros” “Super Mario Bros 3” “Super Mario World” olmuştu. Son olarak “Super Mario 64” de beğenilerimiz sunulduğunda iyisi ile kötüsü ile bazı deneyimler yaşatmıştı bize ki, son olarak da “Super Paper Mario” olarak bildiğimiz Mario oyununun üç boyutluya taşınışına tanık olmuştuk. Lakin çok kan kaybetmişti artık “Super Mario”. Oyundaki kalite bozukluğu, devamlı aynı hoplamalar zıplamalar derken, “Wii” bu konuda zamanını gerektiği gibi değerlendirerek karşımıza gerçektende beklediğimizden çok daha iyi bir oyun çıkarttı.
Oyunumuzun başlangıcında sevgili Peachs Prensesimizin balosuna davetliyiz. Derken gökyüzünde Mario’un tanınmış Düşmanı “Bowser” görünüyor ve her zaman yardıma muhtaç güzel prensesimizi şatosu ile beraber uzaya göndererek maceramızın başlamasına sebep veriyor. Mario yola koyuluyor ve ilk olarak gözlemevinin bekçisi olan Rosalina ile karşılaşıyor. Size anlatabileceği çok hoş bir hikâye var, fakat size bırakılmış dinleyip dinlemek ve hemen kendinizi savaşa atabilirsiniz.

Yıldızların altında...

Burada araştırabileceğiniz toplam 120 yıldız var bütün samanyollarında. Fakat bu oyunu bitirebilmek için hepsini dolaşmanıza gerek yok. 60 yıldız civarında dolaşmanız yeterli oluyor, fakat bunları dolaşmak o kadar zevkli oluyor ki, gezmenize değer diyebiliriz. Her bir Samanyolu’nun kendi konusu var: Çiçekler, Buzullar, Lavalar veya hayalet konuları çok hoş ele alınmış diyebiliriz. Çok nadir oyunlar SMG gibi çeşitlilik sunmuştur oyuncularına. Ayrıca tamamlamanız gerek bazı zorunlu gizlilikler vardır ki, bunları ancak bir Samanyolu’nu tekrar ziyaret ettiğinizde ortaya çıkıyorlar. Burada gerekli olan yıldızlara ulaşabilmek için bir Samanyolu’nu birden çok ziyaret etmeniz gerekebilir. Fakat görevler hep değişik olduğundan dolayı hiçbir şekilde aynı işi birçok kez yapmış hissi oluşmuyor.

SMG gene kendi dizisinin geleneklerini kırarak yeni bir birim ortaya koyuyor ve sizin bazı bölümleri geçebilmeniz için yıldız tozları toplamanız gerekiyor. Bunlardan 50 adet topladığınızda bir hayat kazanmış oluyorsunuz. Aynı zamanda düşmanlarınıza karşı da kullanabilirsiniz veya gözlemevinde zaman zaman karşınıza çıkan Gourmet Lumas’lar oluyor. Bu yıldız tozundan onlara verdiğinizde size teşekkür olarak yeni bir Samanyolu seçeneği veriyorlar. Tabiî ki toplamanız gereken paralar da var, fakat bunlar sadece sağlığınızı yükseltiyorlar. Ekstralar burada sayısızca var. Ağırlıklı olarak belli bir zamanda belli bir bilmeceyi çözmeniz gerekiyor. Misal olarak Buz çiçeği Mario’ya buz parçaların yardımı ile suyun üzerinde yürüme imkânı sunuyor. Arı Mario olarak kısa bir süre uçabiliyor veya ateş çiçeği olarak düşmanlarına alev topu atabiliyor. Fakat bunlar Mario’nun yetenekleri arasında bulunmuyor ve bilinçli bir şekilde oyuna yerleştirilmiş ve bazı bulmacaları çözebilmek için konulmuş.
Oyun Puanı:93
Artıları:
Bir süredir popülaritesini kaybeden Mario, Super Mario Galaxy ile kendine çeki düzen vermiş. Wii’ye çıkan en iyi oyunlardan birisi olması da büyük bir artı. SMG de yürüyüp zıplamak yerine hem uçabiliyor hem de kaçabiliyoruz :) Son derece bol aktiviteli bir oyun.
Eksileri:
Wii çıktığından beri bizi bu kadar uzun bekletmesi en büyük eksisi. Şaka bir yana, çok nadirde olsa ufak kamera sorunları yaşanıyor. Bunun haricinde ne eleştirecek bir yanı var ne de bir eksisi.
Alınmalı mı?
Eğer Wii’niz varsa mutlaka almanız gerekiyor. Mario’yu sevin ya da sevmeyin, Wii’nin vazgeçilmezleri arasında yer alan bir oyun.
Sistem Gereksinimleri:
Nintendo Wii

0 yorum:

Yorum Gönder